OM VOCAL SIX

Vocal Six bildades 1988 i Helsingborg. De sex ursprungsmedlemmarna började sjunga ihop i skolan, och fortsatte sedan till bland annat studier vid Musikhögskolan i Malmö. De har sedan starten uppträtt på ett stort antal scener och festivaler i Sverige och utomlands, i TV och radio, gett oräkneliga workshopar, samt gett ut sju CD-skivor.


MEDLEMMAR


Staffan Paulson, tenor

Son till Stig och bror till Mats, alla synnerligen körvana. Från Mjöhult, nu bosatt bosatt i Åkarp mellan Malmö och Lund, där hela familjen spelar och sjunger.

Extremt flitig som arrangör. Hur − och varför − hans huvud därtill rymmer alla världens kryssningsfartyg över 

25 000 bruttoton, är en gåta. Därutöver njuter Staffan gärna en god cigarr eller något med choklad.
E-posta Staffan: staffan@vocalsix.com

Delar en fransk bil med sin frankofila fru. Vi hoppas att han får behålla sitt körkort − efter varning kommer utvisning...

Eposta Staffan: staffan@vocalsix.com

Stefan Högström, tenor

Importerad från Orust i den bohuslänska skärgården. Rocktenor som drar åt folkmusik. Missar aldrig stämman i Bingsjö. När han drar igång knappdragspelet slår det gnistor om det, och ur hans öron stiger blå rök. Piano, däremot, spelar han knappt.Stefan kan alstra ett rundgångsljud med sina läppar när han vill vara riktigt hög och störig.Kör tyskt.


E-posta Stefan: stefan@vocalsix.com


Robert Green, tenor

Genuin Malmöpåg som gick från mixerbordet till en av de högre positionerna. Hette då Persson. Delar inte helsingborgarnas barbershopbakgrund, utan är popsnöre i själ och gärning.

När han inte sjunger, spelar han till exempel gitarr. Eller golf.

Med sin bil förbinder Robban sig och sin familj med omvärlden i Svedala.Robban har varit av med sitt körkort en månad. Det var inte borttappat.


E-posta Robban: robban@vocalsix.com


Tommy Wallström, tenor

Rock- och musikalsångare från Nora (känt från visan om de tre partysugna gummorna).Hamnade på Musikteaterskolan i Bjärnum, sedan på Musikhögskolan i Malmö, och undervisar nu gymnasister i sång i Lund.

Bor i Bjärred med sin kreativa och intelligenta fru, två barn och en bil och en elcykel. Förutom dessa, gillar Tommy höga toner, att se snygg ut och spela beachvolleyboll.

Bra på att tvärnita. Har tappat körkortet i sjön inte mindre än två gånger.

E-posta Tommy: tommy@vocalsix.com

Per Kockum, baryton

Inbiten Lundabo. Bor centralt med fru och barn, och nära till allt, bland annat till Malmö, där han studerade för att sedan undervisa i hemstaden.

Per är för miljön och älskar naturen, men tyvärr är han allergisk mot de flesta pälsdjur. Matlagning kan han vara en jäkel på, och förvandlar bland annat de snabbaste nudlar till den näringsriktigaste gourmetanrättning.

Han kör mest miljövänligt på två hjul, men kan dubbla.

E-posta Per: per@vocalsix.com

Peder Tennek, bas

Bas och något av en vd. Organisatör och projektledare med hästaminne. Svagsynt med fotografisk hörsel.

Helsingborgare bosatt mitt i stan, med fru och hund, på behagligt avstånd till tåget. Peder älskar mat, gärna god, och låter den inte kallna.

Får inte ha körkort − men kör eget som föredragshållare och inspiratör: pedertennek.se.

E-posta Peder: peder@vocalsix.com